Babeczki red velvet z bitą śmietaną

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Babeczki zrobiłam na Walentynki dla najbliższych.

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • BABECZKI:
    -5 jajek
    -200 g. cukru
    -125 g. masła
    -400 g. mąki
    -1 łyżeczka kakao
    -1 łyżeczka sody
    -1 szklanka maślanki
    -barwnik czerwony, jadalny

    KREM ŚMIETANKOWY:
    -500 ml. śmietanki 30 %
    -1 krem śmietankowy do tortów w proszku

    MASA Z MLEKA W PROSZKU:
    -ok. 150 g. masy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Babeczki Bita śmietana

Babeczki red velvet z bitą śmietaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Babeczki red velvet z bitą śmietaną 1. ciasto-Przygotowac matę silikonowe do babeczek. Powkładać tam papilotki. Zmiksować jajka z cukrem i miękkim masłem. Przesiać mąkę z sodą i kakao do masy jajecznej. Miksować dolewając, maślankę rozmieszaną z barwnikiem. Przelać do dzbanka i ponalewać do papilotek.
  • Babeczki red velvet z bitą śmietaną 2. Piec ok. 22-25 min. w 175*C.
  • Babeczki red velvet z bitą śmietaną 3. rozetki- Śmietankę zmiksować z kremem i przełożyć do rękawa cukierniczego z ozdobną tylką. Zrobić rozetki na górze każdej babeczki.
  • Babeczki red velvet z bitą śmietaną 4. posypka- 1 babeczkę rozdrobnić w blenderze na żwirek. Posypać rozetki.
  • Babeczki red velvet z bitą śmietaną 5. ozdoby- Ozdoby z serduszek zrobić wcześniej.
  • Babeczki red velvet z bitą śmietaną 6. Udekorować babeczki serduszkiem z masy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować