Czekoladowe babeczki bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Galaretkę truskawkową rozpuszczamy w 1 szklance gorącej wody. Studzimy. Truskawki rozdrabniamy blenderem,a potem dodajemy do galaretki. Galaretkę z truskawkami przelewamy do formy na kostki do lodu lub do formy na czekoladki. Wstawiamy do lodówki aby mus stężał.
Czekoladę kruszymy na drobne kawałki i rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Rozpuszczoną czekoladą smarujemy cienką warstwą, od środka silikonowe foremki na babeczki. Odstawiamy do lodówki na 10 minut.
Kiedy czekolada będzie już twarda zdejmujemy silikonowe foremki wywijając je zdecydowanym ruchem na zewnątrz i do dołu.
Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem, następnie nie przerywając miksowania dodajemy cukier waniliowy oraz po 1 łyżce serka mascarpone.
składniki na 8 -12 babeczek zależy to od wielkości silikonowych foremek na muffinki oraz foremek na czekoladki bądź kostki lodu, zamiast truskawek można zrobić mus z innych owoców
Komentarze