Babeczki z kremem czekoladowym i bitą śmietaną

4.43 (192 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób

Zapraszam na łatwe i szybkie w przygotowaniu babeczki. Dodatek kremu i bitej śmietany czyni je wyjątkowymi:).

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • Babeczki:
    2 szklanki mąki
    1/3 szklanki cukru pudru
    2 łyżeczki kakao
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1 jajko
    1 szklanka mleka
    1/2 szklanki oleju

    Krem:
    200g mascarpone
    150g mlecznej czekolady

    Bita śmietana:
    300ml śmietanki 30%
    2 łyżki cukru pudru
    posypki do dekoracji
Wystaw ocenę:

4.43 (192 ocen)

Babeczki z kremem czekoladowym i bitą śmietaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę, cukier puder, kakao i proszek do pieczenia mieszamy. W drugiej misce dokładnie łączymy ze sobą jajko, mleko i olej. Składniki mokre przelewamy do składników suchych. Mieszamy tylko do połączenia składników. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 15 minut. Studzimy.
  • 2. Przygotowujemy krem: czekoladę rozpuszczamy, dodajemy mascarpone, miksujemy do połączenia składników. W drugiem misce ubijamy kremówkę z cukrem pudrem.
  • 3. Za pomocą łyżeczki wydrążamy dziurki w każdej muffince. W dziurkę nakładamy krem do wysokości babeczki. Na wierzch szprycą wyciskamy bitą śmietanę. Dekorujemy posypkami. Przed podaniem schładzamy w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bita śmietana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.41 (213 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Ciasto z bitą śmietaną i kremem czekoladowym

To może cię zainteresować