Babeczki biszkoptowe z jabłkami

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 9 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczne babeczki. Przygotowane z dodatkiem jabłek smakują pysznie. Polecam do kawy lub herbaty.

  • 60 min
  • Dla 9 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 małe jajka
    3 łyżki cukru
    1 łyżeczka cukru waniliowego
    1 łyżka masła orzechowego
    1 jabłko
    2 łyżki oleju
    16 łyżek mąki orkiszowej
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    silikonowe foremki
    blaszka
    4 łyżki cukru pudru
    1 łyżka soku z cytryny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Babeczki

Babeczki biszkoptowe z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka wybijamy do miski i dodajemy oba cukry, ubijamy na puszystą masę. Dodajemy masło orzechowe i przez krótki czas miksujemy.

    Jabłko obieramy i usuwamy gniazdo nasienne, kroimy w kosteczkę, dodajemy do ciasta. Wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i mieszamy. Ciasto przekładamy do silikonowych foremek i przekładamy na blaszkę. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 35 - 40 minut.

    Babeczki wyjmujemy i studzimy. Cukier puder ucieramy z sokiem cytrynowym i dekorujemy babeczki lukrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować