Bezglutenowe babeczki z gruszkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Zapraszam na babeczki z gruszkami. Babeczki są bardzo smaczne i delikatne. Są szybkie, proste w przygotowaniu i tanie. Polecam.
Składniki :
1 jajko
1/2 szkl mleka owsianego
1/4 szkl oleju
1/4 szkl ksylitolu
1 - 1,5 szkl mąki orkiszowej
1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia
2 małe gruszki
puder z ksylitolu
silikonowe foremki do babeczek
Sposób przygotowania :
Gruszki myjemy, kroimy i usuwamy gniazdo nasienne. Obieramy i kroimy w kostkę. Do miski wlewamy mleko i olej, dodajemy wybite jajko i mieszamy. Wsypujemy ksylitol, mąkę i proszek do pieczenia, mieszamy do połączenia się składników. Ciasto przekładamy do foremek i wkładamy pokrojone gruszki. Wstawiamy babeczki do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut.
Komentarze