Bezglutenowe babeczki z gruszkami

3.5 (4 ocen)

  • 50 min
  • Dla 9 osób
  • Łatwy

Zapraszam na babeczki z gruszkami. Babeczki są bardzo smaczne i delikatne. Są szybkie, proste w przygotowaniu i tanie. Polecam.

  • 50 min
  • Dla 9 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 jajko
    1/2 szkl mleka owsianego
    1/4 szkl oleju
    1/4 szkl ksylitolu
    1 - 1,5 szkl mąki orkiszowej
    1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia
    2 małe gruszki
    puder z ksylitolu
    silikonowe foremki do babeczek
Wystaw ocenę:

3.5 (4 ocen)

Zobacz również:

Do kawy Desery Babeczki

Bezglutenowe babeczki z gruszkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zapraszam na babeczki z gruszkami. Babeczki są bardzo smaczne i delikatne. Są szybkie, proste w przygotowaniu i tanie. Polecam.
    Składniki :
    1 jajko
    1/2 szkl mleka owsianego
    1/4 szkl oleju
    1/4 szkl ksylitolu
    1 - 1,5 szkl mąki orkiszowej
    1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia
    2 małe gruszki
    puder z ksylitolu
    silikonowe foremki do babeczek
    Sposób przygotowania :
    Gruszki myjemy, kroimy i usuwamy gniazdo nasienne. Obieramy i kroimy w kostkę. Do miski wlewamy mleko i olej, dodajemy wybite jajko i mieszamy. Wsypujemy ksylitol, mąkę i proszek do pieczenia, mieszamy do połączenia się składników. Ciasto przekładamy do foremek i wkładamy pokrojone gruszki. Wstawiamy babeczki do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować