Babeczki biszkoptowe z rodzynkami

3 (2 ocen)

  • 45 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszne babeczki z rodzynkami. Polecam na podwieczorek do kawy.

  • 45 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 jajko
    3 łyżki cukru
    1 cukier waniliowy
    2 łyżki oleju
    6 łyżek z czubkiem mąki pszennej
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    garść rodzynek
    gorąca woda do rodzynek
    1 łyżka mąki do obtoczenia rodzynek
    silikonowe foremki
    blaszka
    cukier puder
Wystaw ocenę:

3 (2 ocen)

Zobacz również:

Do kawy Desery Babeczki Muffinki

Babeczki biszkoptowe z rodzynkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rodzynki sparzamy gorącą wodą. Jajko ubijamy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy olej, mąkę i proszek do pieczenia, miksujemy razem przez chwilę.
    Rodzynki odsączamy z wody i obtaczamy w mące, dodajemy do ciasta i mieszamy. Ciasto przekładamy do silikonowych foremek i ustawiamy na blaszkę. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 minut przez około 30 minut. Upieczone studzimy i posypujemy cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

4.51 (188 ocen)

Zdobywca nagrody

Babeczki z budyniem

To może cię zainteresować