Wątrobianka chłopska

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczna, ciekawa propozycja dla osób lubiących wiejskie wędliny

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki:
    1 kg słoniny
    1 kg wątroby wieprzowej
    Pół kilo gotowanego mięsa z obiadu np. Drobiowego
    2 cebule
    1 szklanka manny
    Sól
    Pieprz
    Szczypta majeranku
    Jelita
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Wędliny

Wątrobianka chłopska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie:
    Slonine pokroić w grubą kostkę, zalać wodą, zagotować i parzyć około 15 minut. Podobnie postępujemy z wątróbką. Studzimy. Wszystko mielimy ( razem z cebulą i mięsem z obiadu), doprawiamy solą i pieprzem oraz majerankiem . Napełniamy jelita farszem. Zawiazujemy końce, parzymy w temperaturze 90 stopni przez ok pół godziny.

Porady

Jelita naturalne możemy zastąpić plastikowymi osłonami.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować