Muffinki kokosowo kakaowe

0 (0 ocen)

  • 35 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Smaczne malutkie dwukolorowe babeczki o smaku kokosu i czekolady, wyszły nieziemsko pyszne mięciutkie i pachnące nutką kokosu. Idealne ciasteczka na piknik lub wyprawę rowerową tak jak to u nas się sprawdziły :)

  • 35 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ciasto:
    2 szklanki mąki
    3 łyżki cukru
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1/2 szklanki mleka
    1/2 szklanki oleju
    2 jajka
    szczypta soli

    Dodatkowo:
    1,5 łyżki kakao
    2 łyżki wiórek kokosowych

    Lukier:
    cukier puder
    łyżka mleka
    cukrowa posypka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Muffinki kokosowo kakaowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wsypujemy mąkę, cukier, sól, proszek. Do drugiej mokre składniki mieszamy. Mokre składniki łączymy z suchymi i delikatnie mieszamy. Masę dzielimy na dwie części do jednej dodajemy kakao a do drugiej wiórki kokosowe i delikatnie mieszamy.
  • 2. Formę wykładamy papilotkami i wykładamy naprzemiennie ciasto.
  • nakładanie ciasta 3. Muffinki wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy babeczki ok 20 minut. Studzimy.
  • 4. Cukier puder łączymy z mlekiem i polewamy babeczki, dekorujemy cukrową posypką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wiórki kokosowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować