Smaczne malutkie dwukolorowe babeczki o smaku kokosu i czekolady, wyszły nieziemsko pyszne mięciutkie i pachnące nutką kokosu. Idealne ciasteczka na piknik lub wyprawę rowerową tak jak to u nas się sprawdziły :)
Muffinki kokosowo kakaowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do miski wsypujemy mąkę, cukier, sól, proszek. Do drugiej mokre składniki mieszamy. Mokre składniki łączymy z suchymi i delikatnie mieszamy. Masę dzielimy na dwie części do jednej dodajemy kakao a do drugiej wiórki kokosowe i delikatnie mieszamy.
2.Formę wykładamy papilotkami i wykładamy naprzemiennie ciasto.
3.Muffinki wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy babeczki ok 20 minut. Studzimy.
4.Cukier puder łączymy z mlekiem i polewamy babeczki, dekorujemy cukrową posypką.
Komentarze