Babeczki serowe

4.49 (146 ocen)

  • 45 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pyszne i szybkie małe co nieco do popołudniowej kawy. Delikatne i puszyste babeczki z masą serową na wierzchu. Nie można poprzestać na jednej :)

  • 45 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki podstawowe z zestawu A:
    -150 g sera białego trzykrotnie zmielonego
    -90 g mąki pszennej
    -1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej
    -2 jaja

    Składnik podstawowy dodatkowy:
    -50 g miękkiego masła

    Składniki robocze:
    -1 łyżeczka proszku do pieczenia
    -6 łyżeczek cukru
    -bułka tarta i masło do wysmarowania formy

    Dekoracja:
    -cukier puder
    -borówki amerykańskie
    -motylki cukrowe
Wystaw ocenę:

4.49 (146 ocen)

Babeczki serowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1 1. Masło ucieramy na puch z 4 łyżeczkami cukru. Wbijamy jajka, miksujemy. Dodajemy przesianą mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia, miksujemy na gładką masę.
  • 2 2. Ser przekładamy do miski i dokładnie mieszamy z mąką ziemniaczaną i dwiema łyżeczkami cukru.
  • 3 3. Foremkę do babeczek smarujemy masłem i wysypujemy tartą bułką.
  • 4 4. Na dnie rozprowadzamy ciasto, następnie masę serową. Pieczemy przez 35 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni. Studzimy. Wystudzone babeczki posypujemy cukrem pudrem i dekorujemy borówkami i motylkami cukrowymi. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sery Twaróg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować