Kurczak z Warzywami po Chińsku

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pożywne i bardzo smaczne danie,szybkie do przygotowania.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 porcje
    1 podwójna pierś z kurczaka
    1 łyżka musztardy
    2 łyżeczki przyprawy orientalnej do kurczaka
    pół łyżeczki curry
    3 łyżki oleju
    sól i pieprz do smaku
    opakowanie mrożonych warzyw po chińsku
    olej do smażenia
    ryż lub makaron
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kurczak z warzywami po chińsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kurczak. 1. Piersi z kurczaka umyć,osuszyć następnie każdą połówkę przeciąć wzdłuż na pół,w paseczki i pokroić w kosteczkę.
    Wrzucić do miski,wlać 3 łyżki oleju,wrzucić musztardę,przyprawę orientalną oraz curry,całość dobrze wymieszać,przykryć miseczkę folią spożywczą i wstawić do lodówki na parę godz.lub na całą noc w zależności od tego ile mamy czasu.Na patelni rozgrzewamy olej,wrzucamy piersi z kurczaka,obsmażamy z obu stron do miękkości,następnie wsypujemy mieszankę warzyw po chińsku,całość dokładnie mieszamy i przykrywamy dekielkiem,dusimy do miękkości warzyw i odparowania wody,na koniec doprawiamy solą i pieprzem.
    Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu.
    Na talerz wyłożyć porcję ryżu oraz porcję kurczaka z warzywami.

Porady

Danie to można również podawać z makaronem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka Kurczak Mięso Ryż Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Europejska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować