Filety z kurczaka z warzywami, o azjatyckim smaku.
1 godz. 30 min
Dla 10 osób
Łatwy
Składniki:
piersi z kurczaka 2 całe
ryż 300 g
olej 2 łyżki
mieszanka chińska 1 opakowanie 750 g
przyprawy do dań chińskich 2 opakowania (bez konserwantów)
woda 5 szklanek
domowa pasta rosołowa 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
Kurczak po chińsku z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.W garnku zagotowujemy wodę jedną łyżką domowej kostki rosołowej. Na patelni smażymy mieszankę chińską (20 minut). Usmażoną mieszankę wrzucamy do gotującej się wody z pastą rosołową. Pokrojony w kostkę filet smażymy na patelni dodając 1 łyżkę oleju. W szklance wody rozpuścić 2 opakowania przyprawy do dań chińskich. Podduszony filet z patelni wrzucamy do gotującego się garnka z mieszanką chińską. Dodajemy do garnka szklankę z rozpuszczonymi przyprawami do dań chińskich. Wszystko doprawiamy do smaku solą i pieprzem i gotujemy 20 minut. Gotujemy ryż na sypko. Gotowe danie podajemy z ryżem.
Komentarze