Kurczak po chińsku z warzywami

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Filety z kurczaka z warzywami, o azjatyckim smaku.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • piersi z kurczaka 2 całe
    ryż 300 g
    olej 2 łyżki
    mieszanka chińska 1 opakowanie 750 g
    przyprawy do dań chińskich 2 opakowania (bez konserwantów)
    woda 5 szklanek
    domowa pasta rosołowa 1 łyżka
    sól do smaku
    pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Kurczak po chińsku z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W garnku zagotowujemy wodę jedną łyżką domowej kostki rosołowej. Na patelni smażymy mieszankę chińską (20 minut). Usmażoną mieszankę wrzucamy do gotującej się wody z pastą rosołową. Pokrojony w kostkę filet smażymy na patelni dodając 1 łyżkę oleju. W szklance wody rozpuścić 2 opakowania przyprawy do dań chińskich. Podduszony filet z patelni wrzucamy do gotującego się garnka z mieszanką chińską. Dodajemy do garnka szklankę z rozpuszczonymi przyprawami do dań chińskich. Wszystko doprawiamy do smaku solą i pieprzem i gotujemy 20 minut. Gotujemy ryż na sypko. Gotowe danie podajemy z ryżem.

    Smacznego !!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bambus Kurczak Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować