Gotowany sernik kokosowy

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Zapraszam na gotowany sernik kokosowy. Pyszne ciasto dla wielbicieli kokosu i sernika. Polecam na deser.

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 350 g serka twarogowego
    250 g twarogu
    200 g masła
    2 jajka
    1/2 szkl cukru
    1 cukier kokosowy
    1/2 szkl mleka
    2 budynie śmietankowe w proszku
    3 łyżki mąki kokosowej
    1/2 szkl wiórków kokosowych
    200 g herbatników kakaowych
    1 op polewy deserowej
    wiórki kokosowe do dekoracji
    blaszka 26 x 16 x 6
    folia aluminiowa
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki Desery Herbaty Jajko

Gotowany sernik kokosowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka o grubym dnie wkładamy pokrojone masło, ser twarogowy i twaróg, oba cukry oraz wbijamy jajka. Zagotowujemy na małym gazie i mieszamy, żeby masa zrobiła się gładka. Budynie i mąkę kokosową mieszamy z mlekiem i wlewamy do gotującej się masy sernikowej. Mieszamy i chwilę gotujemy, aż masa zrobi się gęsta. Wsypujemy wiórki kokosowe i mieszamy.
    Odstawiamy do lekkiego przestudzenia. Blaszkę wykładamy folią aluminiową i na dnie układamy herbatniki. Na ciastka przekładamy 1/2 masy sernikowej i wyrównujemy. Układamy herbatniki i wykładamy na nie resztę masy sernikowej. Na masie sernikowej układamy herbatniki. Odstawiamy do wystudzenia, a potem wstawiamy do lodówki. Wstawiamy ciasto do lodówki na całą noc. Dekorujemy polewą i wiórkami kokosowymi.

Porady

Czas przygotowania bez chłodzenia.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować