Sernik gotowany

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszny i prosty w przygotowaniu sernik gotowany.

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 0,5 kg twarogu mielonego
    12 dag masła
    2 duże jajka
    1/2 szklanki cukru
    1 cukier waniliowy
    100 mililitra mleka
    1 budyń waniliowy
    1 płaska łyżeczka mąki ziemniaczanej
    12 herbatników
    pojemnik 21 x 9 x 9
    folia spożywcza
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Herbaty Jajko

Sernik gotowany - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W garnku rozpuszczamy masło i dodajemy cukier, mielony twaróg, gdy masa się podgrzeje wbijamy jajka i mieszamy. Budyń mieszamy z mąką ziemniaczaną w mleku, wlewamy do gorącego sernika i energicznie mieszamy, aż masa serowa zgęstnieje. Małą foremkę wykładamy folią spożywczą i na dnie układamy herbatniki. Wylewamy połowę masy serowej, układamy kolejną warstwę herbatników i wylewamy resztę masy serowej, układamy na wierzchu herbatniki. Schładzamy w lodówce najlepiej przez całą noc.

Porady

Czas przygotowania bez chłodzenia ciasta.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Herbatniki Jajka Nabiał

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować