Domek Baby Jagi

4.91 (158 ocen)

  • 30 min

Moje ciasto z czasów dzieciństwa

  • 30 min

Składniki:

  • 500 g twarogu półtłustego
    100 g miękkiego masła
    3/4 szklanki cukru pudru
    2 żółtka ( można pominąć )
    3 paczki herbatników Petit Beurre

    Oraz folia spożywcza do zawinięcia.

    Polewa:
    3 łyżki mleka
    3 łyżki cukru
    3 łyżki kakao
    100 g masła
Wystaw ocenę:

4.91 (158 ocen)

Domek baby jagi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Twaróg zmielić dwukrotnie.
    Miękkie masło zmiksować dodając cukier puder. Dodać twaróg i żółtka (jeśli ktoś się obawia surowych żółtek, może je pominąć ). Miksować wszystkie składniki razem.
  • image-00fsgy3 2. Herbatniki rozłożyć na folii spożywczej w trzech rzędach.
  • image-0bhb1it 3. Na ciastka rozprowadzić twaróg, gdzie większa jego część powinna być rozłożona na środku.
  • image-1f4cmvu 4. Ciastka złożyć w trójkąt, zawinąć w folię i włożyć do lodówki najlepiej na noc, żeby ciastka zmiękły, a masa się schłodziła.
  • 5. Na drugi dzień przygotować polewę:
    W garnuszku rozpuścić cukier w mleku, dodać masło i rozpuścić. Kakao najlepiej przesiać przez sitko (żeby nie było grudek ) i dokładnie wymieszać. Zagotować i odstawić na chwilę, wyjąć ciasto z lodówki, następnie wylać polewę na ciasto, łyżką rozprowadzić równomiernie i ponownie wstawić na około 2 godziny do zastygnięcia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Herbatniki Kakao Kasza Ser biały Twaróg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować