Kiełbasa z kaczki

4.47 (171 ocen)

  • 50 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczna, aromatyczna domowa wędlina

  • 50 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 kg mięsa dowolnej kaczki że skórą
    1,2 m cienkiej osłonki wieprzowej
    1 łyżka stołowa plus 2 łyżeczki soli kuchennej
    2 pełne łyżki soli peklowej
    3 łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu
    1 łyżka stołowa słodkiej papryki
    2 łyżeczki suszonego majeranku
    1 łyżeczka suszonego cząbru
    1i 1/2 łyżeczki mielonego ziela angielskiego
    6 posiekanych ząbków czosnku
Wystaw ocenę:

4.47 (171 ocen)

Zobacz również:

Wędliny

Kiełbasa z kaczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie:
    Mięso mielimy w maszynce do mięsa na małych oczkach. Mieszamy je z pozostałymi składnikami i odstawiamy na kilka godzin. Następnie napełniamy osłonę mięsem. Zawiazujemy z obu stron. Parzymy 20 minut. Otrzymamy około 2 kg kiełbasy.

Porady

Kiełbasa idealnie nadaje się na zimno i na ciepło np. Z grilla

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kiełbasa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować