Gołąbki z kaszą i grzybami

5 (183 ocen)

  • 3 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Gołąbki w wersji bezmięsnej

  • 3 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kapusta biała lub włoska
    1,5 szklanki kaszy jęczmiennej
    3 łyżki siemienia lnianego
    0,5 kg odgotowanych grzybów leśnych
    3 cebule
    sól, pieprz
    słodka papryka
Wystaw ocenę:

5 (183 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gołąbki

Gołąbki z kaszą i grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z kapusty wyciąć głąb i obgotować, a następnie zdjąć liście i przyciąć najgrubszy nerw.

    Kaszę i siemię zalać 3 szklankami wody, posolić i gotować aż kasza wchłonie cały płyn. Cebule posiekać i zeszklić na rozgrzanym oleju. Kaszę, cebulę i grzyby wymieszać i doprawić do smaku. Porcje farszu nakładać na liście kapusty, zwijać i okładać w naczyniu do zapiekania. Podlać ok. 1/2 szklanki wody i piec pod przykryciem około godziny w temperaturze 180 stopni. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Kapusta Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować