DŻEM JABŁKOWY

4.49 (181 ocen)

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

smaczny i zdrowy

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • składniki:2,5 kg jabłek,
    pół kilograma cukru,
    1 galaretką pomarańczowa 75 g.
Wystaw ocenę:

4.49 (181 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Dżem jabłkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. wykonanie:Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach,smażyć w garnku,po 30 minutach dodać cukier i nadal smażyć do czasu aż zacznie pokazywać się korzuszek.Po tym czasie dodać suchą galaretkę i chwilkę posmażyć.Gotowe nakładać do słoików,pasteryzować 10 minut na wolnym ogniu.

Porady

dodaję galaretki zamiast żelfix

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować