Ciasto Śmietanowo - Brzoskwiniowe

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Ciasto jest bardzo pyszne puszyste i z małą ilością cukru co mogą jeść takie osoby które są na diecie :)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki na 16 porcji : 3 szklanki mąki 6 jajek 1 kostka margaryny 1 3/ 4 szklanki cukru 2 opakowania budyniu waniliowego 400 g śmietany 12 % 100 g wiórków kokosowych oraz 1 puszka brzoskwiń
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Ciasto śmietanowo - brzoskwiniowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Białka oddzielić od żółtek. Mąkę przesiać przez gęste sito na stolnicę. Następnie dodać 6 żółtek , 3/4 szklanki cukru oraz pokrojoną w kostkę margarynę. Zagnieść gładkie ciasto . Podzielić je na 2 części w stosunku 1:3. Większą porcją ciasta wylepić dno blachy o wymiarach 24 x 36 cm , natomiast mniejszą owinąć folią spożywczą i wstawić do zamrażalnika na co najmniej 1 godz

    2 . Białka ubić na sztywną pianę . Stopniowo wsypywać resztę cukru , cały czas intensywnie miksując . Dodać budynie waniliowe i wymieszać. Śmietanę połączyć z wiórkami kokosowymi a następnie zmiksować z masą budyniową . Przełożyć na spód w formie a na sam wierzch masy poukładać pokrojone brzoskwinie z puszki a już na sam koniec na wierzch zetrzeć zamrożone ciasto . Piec w temp. 180 stopni ok 1 godz. Przed krojeniem całkowicie wystudzić . Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

5 (163 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

ciasto kubusiowe

To może cię zainteresować