Tiramisu brzoskwiniowe

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 50 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Bardzo proste w wykonaniu ciasto i co najważniejsze proste co nie wygląda na takie, to gratka dla wielbicieli ciast z owocami cóż to dużo mówić jest mega pyyysznee i ma się ochotę na więcej i więcej każdy kawałek wciąga jeszcze bardziej :)

  • 50 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Wielkość formy: 24*24 cm

    Biszkopt:
    8 jajek
    8 łyżek cukru
    8 łyżek mąki
    2 łyżeczki proszku do pieczenia

    Masa:
    1 op. dużego budyniu śmietankowego
    sok z brzoskwiń + woda
    3 łyżki cukru
    2 kostki masła
    1 puszka brzoskwiń

    Dodatkowo:
    1 duże opakowanie herbatników
    100 g wiórków kokosowych
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Tiramisu brzoskwiniowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubić na sztywno, dodać cukier i po jednym żółtku. Do puszystej masy dodać przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Ciasto przełożyć do blaszki i piec ok.30 minut w 160 stopniach. Po wystudzeniu przekroić na 3 części.
  • 2. Brzoskwinie osączyć z zalewy dopełnić wodą aby uzyskać 500 ml soku i na tym ugotować budyń. Ostudzić.
  • 3. Masło utrzeć na puszystą masę z cukrem. Dodawać po łyżce zimnego budyniu. Masę podzielić na dwie części do jednej dodać brzoskwinie pokrojone w drobną kosteczkę.
  • 4. Kokos uprażyć na suchej patelni na lekko złoty kolor.
  • 5. Na pierwszy blat ciasta wyłożyć masę z brzoskwiniami, przykryć drugim biszkoptem, rozłożyć masę, ułożyć warstwę herbatników i znowu masę, przykryć ostatnim biszkoptem rozsmarować masę i obsypać uprażonym kokosem. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować