REKLAMA

Świat Wypieków

Świat Wypieków

O mnie:

Moją pasją jest pieczenie. Piekę kiedy chcę odpocząć, kiedy jestem szczęśliwa i kiedy jestem zła czy zestresowana. Piekę dla własnej przyjemności i żeby sprawić radość innym. Uwielbiam wyszukiwać i testować nowe przepisy, a czasem wymyślać swoje własne. Efektami swoich cukierniczych eksperymentów dzielę się na moim blogu www.swiatwypiekow.pl

Liczba przepisów
129
Liczba obserwujących
10
 
Wyślij wiadomość
Użytkownik Świat Wypieków w dniu 10.11.2016 18:32 skomentował:

Lukier królewski i dekoracja pierniczków (koronka) - filmy

Użytkownik Świat Wypieków w dniu 22.10.2016 11:15 opublikował przepis:

Kostka Banoffee bez pieczenia

Cudownie kremowa kostka z bananami i kajmakiem, z dodatkiem bitej śmietany – to moja wersja popularnej tarty banoffee. Warstwy przekładane są herbatnikami maślanymi. Aby zmiękły, potrzebują kilku-kilkunastu godzin w lodówce.
Użytkownik Świat Wypieków w dniu 19.09.2016 18:21 skomentował:

Leśny przekładaniec z makiem

Użytkownik Świat Wypieków w dniu 15.09.2016 10:39 skomentował:

Leśny przekładaniec z makiem

Użytkownik Świat Wypieków w dniu 14.09.2016 18:43 skomentował:

Leśny przekładaniec z makiem

Użytkownik Świat Wypieków w dniu 13.09.2016 15:06 skomentował:

Leśny przekładaniec z makiem

Użytkownik Świat Wypieków w dniu 12.09.2016 18:37 opublikował przepis:

Leśny przekładaniec z makiem

Słodki syrop, którym nasączony jest makowy biszkopt idealnie komponuje się z kwaskowym kremem z owoców leśnych, a galaretka dopełnia całości. Ciasto dużo lepiej smakuje na drugi dzień, kiedy smaki się połączą.
Użytkownik Świat Wypieków w dniu 05.09.2016 14:06 opublikował przepis:

Ciasteczka żytnio-owsiane z ziarnami

Chrupiące ciasteczka na żytniej mące z płatkami owsianymi, otrębami i ziarnami. Idealnie nadają się na szybką przekąskę w pracy, czy też w szkole, a przy tym są bardzo szybkie i łatwe w przygotowaniu.
Użytkownik Świat Wypieków w dniu 05.09.2016 14:01 opublikował przepis:

Ciasto kostka Kokosowe Latte (bez mąki pszennej)

Delikatna, rozpływająca się w ustach masa kawowo-kokosowa na czekoladowym cieście, a na górze mleczna pianka z mlekiem skondensowanym.
Użytkownik Świat Wypieków w dniu 06.08.2016 13:17 skomentował:

Ciasto Kostka "Solony Karmel"