Sałatka z selerem, szynką i ogórkami

1 (2 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Nie może jej zabraknąć na żadnej imprezie.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 słoik selera wiórki,
    1 por,
    4 ogórki konserwowe,
    400g szynki konserwowej,
    1 puszka kukurydzy konserwowej,
    ½ puszki groszku konserwowego,
    5 jajek,
    6 łyżek majonezu,
    sól,
    pieprz.
Wystaw ocenę:

1 (2 ocen)

Zobacz również:

Sałatka jarzynowa Przystawki

Sałatka z selerem, szynką i ogórkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Pora kroję w plasterki i zaparzam około 5 minut w osolonym wrzątku. Odcedzam i studzę. Jajka gotuję na twardo, obieram i kroję w kostkę. Seler, kukurydzę i groszek odsączam z zalewy. Ogórki i szynkę kroję w małą kostkę.
    2. Wszystkie przygotowane składniki przekładam do salaterki. Dodaję majonez oraz przyprawy. Dokładnie mieszam. Podaję z pieczywem i wędliną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szynka konserwowa Seler konserwowy

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować