Roladki z tortilli z serem i szynką

4 (1 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Doskonała przekąska na każdą imprezę. Każdemu będą smakować.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 placki tortilli,
    2 opakowania serka kanapkowego śmietankowego,
    8 plastrów szynki,
    8 plastrów sera żółtego,
    1 sałata lodowa,
    1 papryka czerwona,
    1/2 pęczka szczypiorku,
    4 łyżki majonezu.
Wystaw ocenę:

4 (1 ocen)

Zobacz również:

Przekąski Tortilla

Roladki z tortilli z serem i szynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Placki tortilli podgrzewam około minuty w nagrzanym piekarniku.
    2. Jeden z placków tortilli smaruję serkiem kanapkowym i majonezem. Posypuję posiekanym szczypiorkiem. Układam liście sałaty i po dwa plastry szynki i sera. Na brzegu placka kładę pokrojoną w podłużne paski paprykę.
    3. Placek ciasno zwijam w rulon i zawijam w folię spożywczą. Tak samo przygotowuję pozostałe placki. Wkładam do lodówki na około 3 godziny.
    4. Przygotowane rulony z tortilli odwijam z foli i kroję na ok 1cm kawałki. Układam na talerzu i podaję.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować