Sałatka jajeczna z szynką i selerem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 5 osób

Pięknie się prezentuje i smakuje również wyśmienicie.

  • 30 min
  • Dla 5 osób

Składniki:

  • 10 jaj
    150 g szynki konserwowej
    1 mała puszka kukurydzy
    1 słoik selera konserwowego
    3 łyżki majonezu
    2 łyżki jogurtu greckiego 10%
    sól
    pieprz


    PONADTO:

    1 pęczek szczypiorku
    rzeżucha
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka jajeczna z szynką i selerem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szczypiorek umyć, posiekać. Połowę wsypać na dno salaterki.
    Jajka ugotować na twardo. Wystudzić. Obrać. Pokroić w plastry, największe plasterki ułożyć dookoła salaterki / kilka zostawić do dekoracj/. Resztę jajek drobno posiekać.
    Szynkę konserwową pokroić w kosteczkę.
    Selera i kukurydzę odsączyć z zalewy.
    Wszystkie składniki na sałatkę wymieszać, dodać majonez i jogurt. Doprawić solą i pieprzem.
    Sałatkę ostrożnie przełożyć na posiekany szczypiorek uważając, by nie naruszyć jajek na bokach.
    Wierzch posypać resztą szczypiorku, udekorować rzeżuchą i plasterkami jajek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować