Sałatka z szynką i selerem konserwowym

4.5 (170 ocen)

  • 25 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Prosta do przygotowania i pyszna sałatka.

  • 25 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • seler konserwowy 250 g (waga po odsączeniu),
    papryka czerwona 1 szt,
    fasola konserwowa czerwona 1 puszka,
    kukurydza konserwowa 1 puszka,
    szynka 250 g,
    majonez 2-3 łyżki,
    sól,
    pieprz,
Wystaw ocenę:

4.5 (170 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z szynką i selerem konserwowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę oczyścić i pokroić w kostkę, szynkę również pokroić w kostkę, fasolę odcedzić i opłukać, kukurydzę odcedzić. Seler połączyć z papryką, fasolą, kukurydzą, szynką oraz majonezem, wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem i ponownie wymieszać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Bez gotowania Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować