Pierś z kurczaka w majonezowo-tajskiej marynacie z grilla

4.5 (182 ocen)

  • 1 godz. 40 min

Tak przygotowana pierś z kurczaka na grilla jest soczysta o lekko słodkawej nucie jaką daje sos tajski, polecam dla wielbicieli delikatnego mięsa zachwyci dorosłych i dzieci

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • 1 podwójny filet z kurczaka

    Marynata:
    2 łyżki majonezu
    2 łyżki śmietany 18%
    1 łyżka sosu chili tajskiego
    1/2 łyżeczki czosnku staropolskiego ewentualnie 3 ząbki czosnku
    sól morska do smaku
    pieprz kolorowy
Wystaw ocenę:

4.5 (182 ocen)

Zobacz również:

Sosy Majonez Grill

Pierś z kurczaka w majonezowo-tajskiej marynacie z grilla - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • W marynacie 1. Pierś z kurczaka na grilla myjemy,osuszamy ręcznikiem papierowym,kroimy na mniejsze dowolne kawałki-nie rozbijamy,wkładamy do miski oprószamy solą i pieprzem kolorowym z młynka do smaku. W małej miseczce robimy marynatę: Majonez łączymy ze śmietaną wlewamy sos tajski dodajemy czosnek staropolski lu przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku mieszamy zalewamy mięso przykrywamy miskę i wkładamy na 6 godzin do lodówki lub na całą noc.
  • Grillujemy na tacce 2. Grillujemy na tacce aluminiowej po 10 minut z każdej strony na rozgrzanym ruszcie opalanym węglem drzewnym. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Czosnek Musztarda Śmietana

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Grill Grillowanie

Podobne przepisy

4.69 (218 ocen)

Opublikowany w Magazynie
GRILLOWANA PIERŚ KURCZAKA W MARYNACIE CZOSNKOWO-ZIOŁOWEJ

To może cię zainteresować