Schab z grilla w marynacie jogurtowo-musztardowej

4.39 (193 ocen)

  • 5 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Tak przygotowany schab jest pyszny, delikatny i idealnie skomponowany z musztardowym posmakiem, który nadaje mu marynata jogurtowa. Do tego nadaje się do grillowania o każdej porze roku i nie tylko w plenerze, ponieważ można go przyrządzić na patelni grillowej lub w ostateczności upiec w piekarniku.
(Zalecam użycie rękawa do pieczenia.) Koniecznie spróbujcie!

  • 5 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500g schabu
    Marynata:
    5 łyżek jogurtu naturalnego (płaskich)
    2 łyżki Musztardy Kieleckiej delikatesowej stołowej
    2 łyżki sosu sojowego
    1/2 łyżeczki papryki słodkiej
    1/2 łyżeczki papryki ostrej
    1/2 łyżeczki majeranku
    3 ząbki czosnku
Wystaw ocenę:

4.39 (193 ocen)

Zobacz również:

Grill

Schab z grilla w marynacie jogurtowo-musztardowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotować marynatę.
    Czosnek należy drobno posiekać, a następnie wszystkie składniki porządnie wymieszać.
    Schab pokroić w plastry o grubości 2-3 cm, lekko rozklepać i umieścić w uprzednio przygotowanej marynacie.
    (Każdy kawałek mięsa powinien być dokładnie pokryty marynatą.)
    Całość przykryć i odstawić do lodówki minimum na 2-3 godziny, a najlepiej na całą noc.
    Po tym czasie mięso wyjąć z marynaty, delikatnie strząchnąć jej nadmiar i ułożyć na rozgrzanym ruszcie lub patelni grillowej.
    Grillować z obu stron po kilka minut, aż schab będzie miękki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jogurt Musztarda Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Grillowanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować