GRILLOWANA PIERŚ KURCZAKA W MARYNACIE CZOSNKOWO-ZIOŁOWEJ

4.87 (196 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 15 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Soczyste i aromatyczne mięso z patelni grillowej.

  • 15 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki podstawowe:
    2 małe piersi kurczaka.
    Składniki marynaty:
    1,5 łyżki oleju z dodatkiem bazylii i czosnku,
    1/2 łyżeczki curry,
    1/2 łyżeczki czosnku niedźwiedziego,
    1/2 łyżeczki słodkiej papryki,
    1/2 łyżeczki soli,
    1/2 łyżeczki pieprzu.
Wystaw ocenę:

4.87 (196 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Grillowana pierś kurczaka w marynacie czosnkowo-ziołowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi kurczaka myję, oczyszczam i osuszam.
    Z podanych składników przygotowuję marynatę, dokładnie nacieram mięso. Odkładam do lodówki, najlepiej na noc.
    Kurczaka smażę na dobrze rozgrzanej patelni grillowej po około 4 minuty z każdej strony (kilka razy dociskając mięso podczas smażenia).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Grill Grillowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować