GRILLOWANA PIERŚ KURCZAKA W MARYNACIE CZOSNKOWO-ZIOŁOWEJ

4.69 (218 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 15 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Soczyste i aromatyczne mięso z patelni grillowej.

  • 15 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki podstawowe:
    2 małe piersi kurczaka.
    Składniki marynaty:
    1,5 łyżki oleju z dodatkiem bazylii i czosnku,
    1/2 łyżeczki curry,
    1/2 łyżeczki czosnku niedźwiedziego,
    1/2 łyżeczki słodkiej papryki,
    1/2 łyżeczki soli,
    1/2 łyżeczki pieprzu.
Wystaw ocenę:

4.69 (218 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Grillowana pierś kurczaka w marynacie czosnkowo-ziołowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi kurczaka myję, oczyszczam i osuszam.
    Z podanych składników przygotowuję marynatę, dokładnie nacieram mięso. Odkładam do lodówki, najlepiej na noc.
    Kurczaka smażę na dobrze rozgrzanej patelni grillowej po około 4 minuty z każdej strony (kilka razy dociskając mięso podczas smażenia).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Grill Grillowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować