Soczysta grillowana pierś z kurczaka w miodowo-musztardowej marynacie

4.49 (174 ocen)

  • 1 godz. 15 min

Na grilla tylko kiełbasa i kaszanka? Pierś zawsze musi być sucha? Co za mity!Ta pierś idealna na grilla i bardzo soczysta.

  • 1 godz. 15 min

Składniki:

  • pierś z kurczaka,

    3 łyżeczki musztardy,

    2 łyżeczki miodu,

    4 łyżki oleju/oliwy,

    1 łyżeczka octu jabłkowego.
Wystaw ocenę:

4.49 (174 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Soczysta grillowana pierś z kurczaka w miodowo-musztardowej marynacie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z kurczaka kroimy jak na sznycle.

    Robimy marynatę mieszając: musztardę, miód, olej i ocet.

    Pierś zalewamy marynatą, wkładamy do lodówki na ok. godzinę.

    Pierś grillujemy po kilka minut z każdej strony.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Grillowanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować