Naleśniki kukurydziane z sosem truskawkowym i budyniem

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszne naleśniki dla osób na diecie bezglutenowej i nie tylko .

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • szklanka mąki kukurydzianej ok 200 g

    pół szklanki mąki ziemniaczanej

    4 jajka

    ok 50 ml oleju

    2 łyżki cukru

    1 szklanka mleka

    0,5 szklanki wody

    budyń waniliowy

    truskawki 1 szklanka

    3 łyżki cukru

    3 łyżki śmietany 30 %
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Naleśniki

Naleśniki kukurydziane z sosem truskawkowym i budyniem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Budyń gotujemy według przepisu na opakowaniu. Truskawki z cukrem i śmietaną ,blendujemy. Wszystkie składniki ciasta na naleśniki miksujemy na gładką masę . Smażymy jak normalne naleśniki. Gotowe smarujemy budyniem i polewamy sosem .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Truskawki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować