Naleśniki z twarogiem, truskawkami i sosem truskawkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. W naczyniu półlitrowym mieszamy (mikserem lub taka trzepaczką ) wszystkie składniki do uzyskania gładkiej lejącej konsystencji. Odstawiamy na pól godziny.
2. Twaróg rozdrabniamy widelcem razem z cukrem do smaku. Kroimy truskawki na mniejsze cząstki i delikatnie mieszamy z twarogiem. Odstawiamy na czas usmażenia naleśników.
3. Sos truskawkowy: miksujemy truskawki z cukrem pudrem oraz śmietaną (śmietanę i/lub cukier możemy pominąć ;)
4. Smażymy naleśniki, układając je jeden na drugim i przykrywając talerzem ( to sprawi że zmiękną i łatwo będzie je nam formować w rulony czy koperty)
5. Usmażone, nadziewamy i jeśli chcemy to podgrzewamy delikatnie jeszcze na patelni z obu stron, następnie wyjmujemy na talerze i polewamy sosem.
Smacznego !!!
Komentarze