Naleśniki Z Twarogiem, Truskawkami I Sosem Truskawkowym

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Myślę że takimi naleśnikami nie pogardzi nawet najbardziej wybredny mały jegomość ;)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki na 10-12 naleśników:
    3 jajka
    1 szklanka mąki
    2/3 szkl mleka
    2/3 szkl wody mineralnej lub filtrowanej
    3 łyżeczki cukru
    3 łyżki roztopionego masła
    szczypta soli
    zapach waniliowy

    Nadzienie:
    400 gr twarogu tłustego
    garść truskawek
    cukier

    Sos truskawkowy:
    garść truskawek
    1-2 łyżki kwaśnej śmietany
    ewe. cukier puder do osłodzenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki Sos truskawkowy

Naleśniki z twarogiem, truskawkami i sosem truskawkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. W naczyniu półlitrowym mieszamy (mikserem lub taka trzepaczką ) wszystkie składniki do uzyskania gładkiej lejącej konsystencji. Odstawiamy na pól godziny.
    2. Twaróg rozdrabniamy widelcem razem z cukrem do smaku. Kroimy truskawki na mniejsze cząstki i delikatnie mieszamy z twarogiem. Odstawiamy na czas usmażenia naleśników.
    3. Sos truskawkowy: miksujemy truskawki z cukrem pudrem oraz śmietaną (śmietanę i/lub cukier możemy pominąć ;)
    4. Smażymy naleśniki, układając je jeden na drugim i przykrywając talerzem ( to sprawi że zmiękną i łatwo będzie je nam formować w rulony czy koperty)
    5. Usmażone, nadziewamy i jeśli chcemy to podgrzewamy delikatnie jeszcze na patelni z obu stron, następnie wyjmujemy na talerze i polewamy sosem.
    Smacznego !!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Śmietana Truskawki Twaróg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować