Muffinki jaglane z malinami

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Muffinki na bazie jogurtu naturalnego, z dodatkiem mąki jaglanej, z malinami i jagodami. Cukier zastąpiłam erytrytolem.

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 15 dkg mąki pszennej,
    10 dkg mąki jaglanej,
    2 łyżki erytrytolu lub cukru,
    1 łyżeczka proszku do pieczenia,
    1 łyżeczka sody,
    szczypta soli,
    1 jajko,
    200 g jogurtu naturalnego,
    125 ml oleju,
    owoce:mrożone jagody, maliny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Muffinki

Muffinki jaglane z malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki suche mieszamy ze sobą. Składniki mokre mieszamy do polączenia się. Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni.
    Mokre składniki wlewamy do suchych, mieszamy tylko do momentu połączenia się.
    Wykładamy po łyżce masy do papilotek, wkładamy po 4-5 jagód, przykrywamy łyżką ciasta. Na wierzch wbijamy maliny. Pieczemy do zrumienienia, około 25 minut.

Porady

Do muffinek dodajemy dowolne ulubione owoce. Mąkę jaglaną uzyskałam przez zmielenie płatków jaglanych.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować