Składniki suche:
2 szklanki mąki
2 czubate łyżeczki proszku do pieczenia
pół szklanki cukru
1 paczka cukru waniliowego
Składniki mokre
pół szklanki oleju
2 jajka
330 g rzadkiego jogurtu naturalnego (gdy ciasto będzie zbyt gęste można dodatkowo dolać ok pół szklanki mąki)
Dodatkowo kilka malin (mogą być mrożone) oraz kilka kostek czekolady mlecznej lub białej
Muffinki z malinami i czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.W jednej misce wymieszać składniki suche (mąkę przesiewamy).
W drugiej misce mieszamy składniki mokre.
Składniki mokre dodajemy do składników suchych i mieszamy tylko do połączenia się składników (nie miksujemy).
Gotowe ciasto wkładamy do papilotek na muffinki. Do każdej muffinki wkładamy 2-3 maliny oraz połamaną czekoladę
Muffinki pieczemy w temperaturze 200 stopni Celsjusza ok. 25 minut (do suchego patyczka).
Komentarze