muffinki z malinami i czekoladą

4.95 (173 ocen)

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Idealne na szybki deser.

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki suche:
    2 szklanki mąki
    2 czubate łyżeczki proszku do pieczenia
    pół szklanki cukru
    1 paczka cukru waniliowego

    Składniki mokre
    pół szklanki oleju
    2 jajka
    330 g rzadkiego jogurtu naturalnego (gdy ciasto będzie zbyt gęste można dodatkowo dolać ok pół szklanki mąki)

    Dodatkowo kilka malin (mogą być mrożone) oraz kilka kostek czekolady mlecznej lub białej
Wystaw ocenę:

4.95 (173 ocen)

Zobacz również:

Desery Babeczki Babeczki Muffinki

Muffinki z malinami i czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W jednej misce wymieszać składniki suche (mąkę przesiewamy).
    W drugiej misce mieszamy składniki mokre.
    Składniki mokre dodajemy do składników suchych i mieszamy tylko do połączenia się składników (nie miksujemy).
    Gotowe ciasto wkładamy do papilotek na muffinki. Do każdej muffinki wkładamy 2-3 maliny oraz połamaną czekoladę
    Muffinki pieczemy w temperaturze 200 stopni Celsjusza ok. 25 minut (do suchego patyczka).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Maliny

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować