Mango con rompope / Mango z adwokatem

0 (0 ocen)

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Słodki, pyszny, owocowy deser - z nutka alkoholu.

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - dojrzałe mango (obrane ze skorki przekrojone na pół): 1 sztuka
    - masło: 2 łyżki
    - brązowy cukier: 5 łyżek
    - cynamon: 2 łyżeczki
    - adwokat: 0.5 szklanki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Mango con rompope / mango z adwokatem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pokrój mango.
  • 2. Dopraw je cukrem i cynamonem, najlepiej obtaczając w nich mango jak przy panierowaniu.
  • 3. Usmaż mango na maśle, stopniowo dodaj adwokat i powoli zredukuj, tak aby likier zgęstniał. Gotowe mango serwuj na ciepło polane sosem i z kulką sorbetu z malin.
  • 4. Przepis jest autorstwa Damiana Trejo i Stanisława Bobowskiego, szefów kuchni krakowskiego hotelu Radisson.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować