Kokosowy pudding chia mango-marakuja

4.6 (5 ocen)

  • 10 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Idealne połączenie smaków, które jest szybkie i proste w przygotowaniu, a przy tym smakuje wyśmienicie.

  • 10 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 400 ml mleka kokosowego
    2 łyżki erytrytolu (lub 1 łyżka miodu)
    6 pełnych łyżek nasion chia
    2 mango
    2 marakuje
    2 łyżki pestek granatu
    1 łyżka liofilizowanych malin
Wystaw ocenę:

4.6 (5 ocen)

Kokosowy pudding chia mango-marakuja - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko kokosowe lekko podgrzać, dodać erytrytol i dokładnie wymieszać, do połączenia się składników. Dodać chia i wymieszać. Odstawić do przestudzenia i wstawić do lodówki na kilka godzin (lub najlepiej na całą noc), do czasu aż chia wchłonie cały płyn. Owoce mango obrać, odkroić od pestki, zblendować. W szklankach układać porcję chia, pulpę mango, wydrążone marakuje, pestki granatu, maliny. Czynność powtórzyć, aż do wyczerpania składników. Podawać od razu po przygotowaniu lub po wcześniejszym schłodzeniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

3.33 (3 ocen)

Zdobywca nagrody

Mini deser kokosowy z mango

To może cię zainteresować