Deser jogurtowy z mango

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Pyszny, jogurtowy deser w szklanka z mango i syropem z agawy to świetna alternatywa dla tradycyjnego sernika na zimno z jogurtów w formie ciasta. Idealny deser dla dzieci oraz dla tych, którzy lubią proste w przygotowaniu, lekkie, a zarazem słodkie desery.

  • 15 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 duże, dojrzałe mango
    400 g gęstego naturalnego jogurtu
    2 łyżki syropu z agawy lub miodu
    3 płaskie łyżeczki żelatyny
    1/4 szklanki gorącej wody
    100 g biszkoptów
    1 łyżka gorzkiego kakao
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Biszkopty Syropy

Deser jogurtowy z mango - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i całkowicie wystudzić. Mango pozbawić skórki i pestki, wrzucić do blendera, dodać jogurt, syrop z agawy i zmiksować. Cienką strużką wlewać żelatynę cały czas miksując. Biszkopty pokruszyć. W szklankach układać warstwami biszkopty i jogurt z mango. Wstawić do lodówki do stężenia. Przed podaniem wierzch posypać gorzkim kakao.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Jogurt Mango Syrop z agawy Żelatyna

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować