Jestem maniaczką kaszy. Uwielbiam ją w każdej postaci. Postanowiłam zrobić z niej kotlety. Podałam je narukoli z oliwkami, suszonymi pomidorami i pysznym sosem balsamiczno musztardowym.
Kotlety jaglane z sałatą z rukoli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Na 1 łyżce oliwy podsmażamy posiekaną cebulę i startą marchew. Solimy. Gdy się zeszkli dodajemy do kaszy, wbijamy jajo dodajemy otręby, pokruszony twaróg, doprawiamy i mokrymi dłońmi formujemy kotlety. Obtaczamy je w mące i smażymy na złoto po 5-6 minut z każdej strony, tak aby były chrupiące.
Składniki sosu mieszamy.
Sałatę mieszamy z warzywami, świeżymi i z zalewy, mieszamy z sosem.
Na talerzach układamy po dwa trzy kotlety i podajemy z sałatą, dekorujemy siekaną dymką.
Komentarze