Klops z jajkiem i warzywami

4.5 (176 ocen)

  • 1 godz. 40 min

Pyszny klops z jajkiem fasolką szparagową i papryką serwować pokrojony na plastry z sosem chrzanowym

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • 1,5 kg mielonego mięsa-łopatka szynka
    2 kajzerki czerstwe
    1 duża cebula
    1,5 szklanki mleka
    2 jajka surowe
    2 jajka gotowane na twardo
    1 szklanka fasolki szparagowej mrożonej
    1 papryka czerwona
    1 łyżka oleju ryżowego lub słonecznikowego
    sól morska do smaku
    pieprz czarny świeżo mielony do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (176 ocen)

Klops z jajkiem i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obrać posiekać połączyć z mięsem mielonym,kajzerki namoczyć w mleku odcisnąć dobrze rozdrobnić dodać do masy mięsnej wbić jajka surowe,doprawić do smaku solą i pieprzem dokładnie wyrobić.
  • 2. Fasolkę szparagową zblanszować 2-3 minuty we wrzącej osolonej wodzie,osączyć,zostawić do wystygnięcia. Paprykę wydrążyć z nasion pokroić na cienkie plastry. Wąską keksówkę o wym 30/11 cm wyłożyć papierem do pieczenia boki i dno wylepić masę mięsną ułożyć pokrojone na plastry ugotowane wcześniej na twardo jajka,następnie rozłożyć fasolkę i paprykę przykryć reszta mięsa.
  • 3. Wierzch pieczeni skropić olejem i wstawić do nagrzanego do 190*c piekarnika i piec około 1 godziny. Po upieczeniu wystudzić i kroić na grube plastry. Serwować z sosem chrzanowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Warzywa Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować