Francuska tarta z tuńczykiem

0 (0 ocen)

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Przepis wymyśliłam sama, skutecznie próbując zrobić obiad szybki, sycący, pyszny i bezmięsny. Udało się!

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - ciasto francuskie gotowe-arkusz: 1 sztuka
    - marchew cukinia papryka: 1 sztuka
    - tuńczyk w puszce ser mozzarella: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Tarty

Francuska tarta z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto francuskie dzielimy na pół, jedną połową wylepiamy spód naczynia do tarty. Na patelni rozgrzewamy oliwę z winogron i wrzucamy pokrojone warzywa; cukinię, marchew i paprykę. Całość doprawiamy solą, pieprzem i ziołami. Gdy wszystko się poddusi, na końcu dodajemy tuńczyka. Mieszamy i wylewamy na przygotowany spód tarty. Wszystko posypujemy serem mozzarella. Z drugiej połowy ciasta wycinamy paski i układamy na wierzchu. Do piekarnika 180 stopni na 45 minut. Podajemy na ciepło z sosem czosnkowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować