Tarta francuska

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Zapraszam na zapiekankę na cieście francuskim.

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 280 g gotowego ciasta francuskiego
    100 g pora
    50 g żółtego sera
    50 g kiełbasy z indyka
    0,5 dużej czerwonej papryki
    4 pomidorki koktajlowe żółte
    100 ml słodkiej śmietanki 12%
    2 jajka
    0,5 łyżeczki soli
    0,5 łyżeczki pieprzu
    0,5 łyżeczki ziół prowansalskich
    blaszka do tarty o śred. 28 cm
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Tarty

Tarta francuska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto wyjmujemy z opakowania i wylepiamy nim blaszkę. Warzywa myjemy i osuszamy. Pora kroimy w cienkie plasterki, paprykę w kostkę a pomidorki przekrajamy na pół. Ser i kiełbasę kroimy w małą kostkę. Mieszamy wszystkie pokrojone składniki i wykładamy je na tartę. Łączymy razem śmietankę, jajka i przyprawy i polewamy tym sosem tartę. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 40 minut w temperaturze 200 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

4.5 (196 ocen)

Francuska tarta marchewkowa

To może cię zainteresować