Eintopf z cukinią

4.5 (160 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Eintopf czyli danie jednogarnkowe z przepyszną cukinią w roli głównej. Lekkie, zdrowe i bardzo smaczne. Doskonałe z ryżem lub kaszą.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 cebule
    2-4 ząbki czosnku
    2 łyżki masła klarowanego
    3 średnie marchewki
    500g mięsa mielonego
    1 ugotowana kolba kukurydzy lub ½ puszki
    2 duże cukinie
    Duża czerwona papryka
    300g zielonej fasolki
    puszka pomidorów
    przecier pomidorowy
    sól, pieprz, ostra papryka, lubczyk
Wystaw ocenę:

4.5 (160 ocen)

Eintopf z cukinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule i czosnek obieramy i kroimy w kostkę. Podsmażamy do zeszklenia na maśle klarowanym. Dodajemy mięso mielone. Doprawiamy mięso solą, świeżo mielonym czarnym pieprzem i ostrą papryką. Smażymy do całkowitego ścięcia białka. Dodajemy pokrojoną w kostkę marchewkę i paprykę i kontynuujemy smażenie przez 3-5 minut. Dodajemy przecier pomidorowy, pomidory z puszki, szklankę wody, kukurydzę, fasolkę i pokrojone w kostkę cukinię. Dusimy przez około 10 minut do miękkości warzyw. Doprawiamy do smaku solą, czarnym pieprzem i lubczykiem.
    Serwujemy z ryżem lub kaszą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować