Sałatka chrzanowa z jajkiem

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Ta sałatka kojarzy się z Wielkanocą nie mniej jak tradycyjna, jarzynowa. Jajka, chrzan, dymka, jabłko i kukurydza doskonale dopełniają się smakiem. Przy tym przygotowanie jest bajecznie szybkie. Gorąco polecam!

  • 20 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 7 jajek
    1 słoiczek selera marynowanego (180g)
    1 puszka kukurydzy
    1 kwaśne jabłko
    pęczek dymki
    3 łyżki majonezu
    tarty chrzanu ze słoika (w zależności od ostrości i preferencji; ja dodaję cały słoiczek średnio ostrego)
    sól, czarny pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka chrzanowa z jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo. Studzimy, obieramy i kroimy w kostkę.
    Seler i kukurydzę odsączamy. Jabłko obieramy i kroimy w kostkę, dymkę drobno siekamy (bez cebulki).
    Wszystkie składniki sałatki oprócz chrzanu mieszamy. Dodajemy chrzan oraz sól i świeżo mielony czarny pieprz wg. smaku. Serwujemy schłodzoną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata Warzywa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować