Eintopf z fasolą

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Średni

Zupa jest szybkim daniem jeśli ugotuje się wcześniej fasole......

  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • KLOPSIKI OKRąGłE:
    - mielone wieprzowe: 45 dekagramów
    - oliwa: 3 łyżki
    - kminek mielony: 3 szczypty
    - gałka muszkatołowa (mielona): 2 szczypty
    - bułka tarta: 5 łyżek
    - czosnek (ząbek (posiekany)): 3 ząbki
    - jajka: 2 sztuki
    ZUPA:
    - fasola biała (ugotowana): 250 gramów
    - fasola czerwona (puszka): 1 sztuka
    - cebula (drobno posiekana): 1 sztuka
    - przecier pomidorowy: 100 gramów
    - majeranek: 1 łyżeczka
    - tymianek do smaku: 2 szczypty
    - chili pieprz cayenne: 1 szczypta
    - cytryna mala (sok): 1 sztuka
    - natka pietruszki (suszona lub świeża- drobno posiekana): 2 łyżeczki
    - oliwa lub olej: 3 łyżki
    - czosnek (rozgnieciony)): 3 ząbki
    - papryka czerwona: 1 sztuka
    - papryka żólta: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Eintopf z fasolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso mieszamy z przyprawami i zmiażdżonym czosnkiem. Dodajemy bułkę tartą i jajka. Odstawiamy na 20 minut, formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego i obsmażamy na 3 łyżkach oliwy.
  • 2. Na reszcie smażymy cebulę i czosnek, dodajemy pokrojone papryki, obsmażamy.
  • 3. do garnka wkładamy fasolę, czerwoną i białą. Dodajemy przecier, doprawiamy. Podlewamy wodą, dusimy około 15 minut. Dodajemy pulpety i gotujemy jeszcze 10 minut.
  • 4. Dodajemy sok z cytryny i natkę pietruszki. Podajemy z pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować