65252892_10219899700428335_8818841496879890432_o

megs88

Liczba punktów za aktywność
101
Liczba obserwujących
2

Wyślij wiadomość
Owsianka
Użytkownik megs88 w dniu 03.09.2020 16:00 opublikował przepis :

Budyniowa owsianka czekoladowa

Pyszna i sycąca propozycja na śniadanie, szczerze mówiąc, połowa tej miski by mi w zupełności wystarczyła.... Niemniej polecam :D

Obazda
Użytkownik megs88 w dniu 26.08.2020 15:10 opublikował przepis :

Obazta

Przedstawiam świetne smarowidło rodem z Bawarii ;) Zajadałam się tym cudem pracując w krajach niemieckojęzycznych. Pasta powstaje na bazie camemberta, więc z solą radzę uważać, za to nie żałujcie mielonej papryki. Idealnie smakuje z preclem i... piwem! W sklepie 150 g kosztuje 7zł, a tutaj wyjdzie wam ok. 250g a cena porównywalna :)

pieczarki
Użytkownik megs88 w dniu 10.05.2020 12:23 opublikował przepis :

Faszerowane pieczarki portobello wegetariańskie

Faszerowana pieczarka poleca się na lekki obiad. Wiadomo, najlepsza byłaby z grilla, no ale :) Farszu wystarczy na 7 pieczarek Do tego sosik czosnkowy i można wcinać. Polecam, pycha!

Użytkownik megs88 w dniu 03.04.2020 10:42 opublikował przepis :

Drożdżówki z budyniem i kruszonką

Nadal korzystam z zapasów drożdży w domu :) Bułeczki są przepyszne i godne polecenia. Nijak mają się do tych z cukierni. Swoje najlepsze. Ja ciasto zagniotłam w Lidlomixie, więc tak samo piszę przepis. Jeśli robota brak, to najpierw trzeba zrobić zaczyn, a potem całość zagniatać ręcznie. Z poniższych proporcji wyszło 11 sporych sztuk

Chaczapuri serowe
Użytkownik megs88 w dniu 11.11.2019 17:07 opublikował przepis :

Chaczapuri serowe

Ostatnimi czasy mam bzika na punkcie gruzińskiej kuchni! Pierwszy raz próbowałam chaczapuri , zakochałam i postanowiłam, że muszę je odtworzyć w domu, tym bardziej że wykonanie domowego placka jest banalne! Sekretem smaku jest dobry ser. U mnie 3 rodzaje - tylżycki, oryginalna feta i mozzarella (nie z woreczka, tylko z bloku). Marzyłam o bryndzy, ale jej nie dostałam. Także powstało chaczapuri serowe, następne będzie z dodatkiem kurczaka i papryki :) Z proporcji wyszły mi 4 wielkie placki. Idealne i na ciepło i na zimno, a także w towarzystwie pasty paprykowej Polecam!