Leczo z cukinią i pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Szybkie danie, które smakuje wyśmienicie w upalne dni.

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 średnie cukinie
    20 dkg chudej kiełbasy
    2 pomidory
    1 mały koncentrat pomidorowy
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    20 dkg pieczarek
    sól.pieprz,
    2 łyżeczki papryki słodkiej
    1/3 łyżeczki papryki ostrej
    1 łyżeczka oregano
    Olej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Leczo

Leczo z cukinią i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki obrać i pokroić w plasterki grubsze. Cebule obrać i pokroić w kostkę. Kiełbasę pokroić w plasterki. Podsmażyć cebulę i kiełbasę, pieczarki oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Cukinię umyć, obrać i pokroić w grubszą kostkę, wrzucić do garnka zalać 1/3 szklanki wody i gotować. Do garnka z cukinią dodać podsmażoną kiełbasę, cebulę, czosnek i pieczarki. Gotować przez 15 minut. Dodać obrane i pokrojone w kostkę pomidory, koncentrat i przyprawy i gotować jeszcze z 5 minut.

Porady

Leczo można podawać z pieczonymi ziemniakami, ryżem lub z chlebem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Kiełbasa Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować