Domowa wędlina - pieczona szynka

4.5 (194 ocen)

Szybko, i smacznie, 100% mięsa.

Składniki:

  • 500 g szynki
    1 dkg soli peklowej
    50ml wody osłodzonej 1 łyżeczką cukru
    pieprz mielony
    tymianek
    majeranek
    pieprz cytrynowy
    słodka papryka mielona
Wystaw ocenę:

4.5 (194 ocen)

Zobacz również:

Dania mięsne Wędliny Szynki

Domowa wędlina - pieczona szynka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. szynkę myjemy i ewentualnie odkrawamy kawałki tłuszczu.
    Nacieramy szynkę solą peklową.
    Polewamy wodą mięso, "obtaczamy" w niej mięso - nadmiar wylewamy.
  • 2. Szynkę wkkładamy do miski i na 2 dni do lodówki.
  • pieczona szynka 3. Szynkę przyprawiamy przyprawiamy i związujemy delikatnie.
  • 4. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika do 180stopni i pieczemy około 40 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Szynka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować