Sos śmietanowy

4.57 (280 ocen)

Ten przepis warto znać! Najprostszy i najszybszy sos śmietanowy. Idealny do mięs, zapiekanek i makaronów. W tej wersji pojawia się oregano i bazylia, ale można zmodyfikować przyprawy. Sos śmietanowy można przechowywać w lodówce do ok. trzech dni.

Składniki:

  • 2 kubki śmietany 18% (330 g każdy)
    ok. 100-150 ml zimnej wody
    po 1 łyżeczce bazylii i oregano
    sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.57 (280 ocen)

Zobacz również:

Sosy Sos śmietanowy

Sos śmietanowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śmietanę przelewamy do garnka. Dodajemy wodę i dokładnie mieszamy.
  • 2. Dodajemy przyprawy. Mieszamy. Gotujemy, od czasu do czasu mieszając, przez ok. 7 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Europejska Gotowanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować