Szynka miodowo-musztardowa

4.51 (166 ocen)

Szynka przygotowana w ten sposób ma wyraźny posmak musztardy oraz wyczuwalną słodką nutę miodu. Świetnie sprawdza się jako pieczeń na obiad ale również na zimno jako wędlina do kanapek, tym samym wpisując się w trend „ wiem co jem”.

Składniki:

  • 1kg szynki w kawałku
    3 łyżki miodu
    2 łyżki musztardy dijon
    łyżka musztardy sarepskiej
    łyżeczka sosu Worcester
    łyżeczka tymianku
    łyżeczka rozmarynu
    sól, czarny pieprz
Wystaw ocenę:

4.51 (166 ocen)

Szynka miodowo-musztardowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Szynka miodowo-musztardowa 1. Z miodu, musztard dijon i sarepskiej, sosu Worcester oraz tymianku i rozmarynu przygotować marynatę.
  • Szynka miodowo-musztardowa 2. Mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, posolić oraz doprawić świeżo mielonym pieprzem. Dokładnie posmarować marynatą i pozostawić w lodówce na noc a najlepiej na 24h.
  • Szynka miodowo-musztardowa 3. Piec w 190 stopniach C przez 40-45 minut do ze złocenia. Podlać ½ szklanką wody przykryć pokrywką i piec w tej samej temperaturze jeszcze około 50 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marynata Miód Musztarda Szynka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Marynowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować