Schab maślany

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 30 min
  • Dla 8 osób

Co jest najsmaczniejsze w kuchni ? Prostota. Tym razem schab długo pieczony na maśle i faszerowany masłem czosnkowo-pietruszkowym. Idealna propozycja na obiad z przyjaciółmi jak i na święta.

  • 30 min
  • Dla 8 osób

Składniki:

  • Składniki:

    1300 g schabu wieprzowego

    150 g masła

    1 pęczek natki pietruszki

    2 ząbki czosnku

    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schab maślany - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sposób przygotowania:

    1.Schab doprawiamy solą i pieprzem. Przyprawy lekko przyklepujemy ręką

    2. Na środku schabu robimy dziurę za pomocą ostrego noża.

    3.Do malaksera wrzucamy 120 g masła, nać pietruszki i obrane ząbki czosnku.Całość zmiksować.

    4.Masło wcisnąć do dziury w schabie. Dziurę zamknij za pomocą wykałaczek

    5.Na dno naczynia żaroodpornego wyłóż wiórki masła. Ułóż schab

    6. Schab w naczyniu włóż do piekarnika nagrzanego do 130 stopni (góra-dół) i piecz przez 6 godzin. Schab obracaj co 30 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta

Podobne przepisy

To może cię zainteresować