Gulasz z dzika

  • wyświetlono: 199 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Pyszny gulasz z dziczyzny

uuuuuunazwy-1
  • 3 porcje
  • 60min

Składniki

Składniki:

300 g gulaszu z dzika

1 szkl mocnego piwa

1 średnia cebula

2 filiżanki suszonych grzybów

mąka pszenna pełnoziarnista typ 1850

1/2 szkl śmietanki 30 %

Marynata:

1 łyżka musztardy

3 łyżki oleju rzepakowego

1-2 łyżki soku z cytryny

czerwone wino wytrawne (około 100 ml)

1 łyżeczka octu jabłkowego

pieprz mielony, pokruszone ziele angielskie

1 łyżeczka miodu

Sposób przygotowania przepisu:

Gulasz z dzika

  • 1. 1. Marynata: Musztardę wymieszaj z octem,dodajemy resztę składników i dobrze ze sobą łączymy

    2. Mięso oczyszczamy z błon. Wkładamy do pojemnika, dodajemy marynatę i całośc dobrze ze sobą łączymy. Odstawiamy do lodówki na minimum 4 godziny.

    3. Grzyby moczymy przez 1 godzinę w 1 szkl wody.

    4. Na patelni rozgrzewamy masło, mięso opruszamy mąką i smażymy na rumiano z każdej strony. Ściągamy mięso i na tym samym tłuszczu przesmażamy pokrojoną w półplasterki cebulę do momentu aż się zeszkli. Gdy to nastąpi dodajemy odsączone grzyby i smażymy kilka minut (3-4 min , wodę spod grzybów zostawiamy)

    5. W rondlu zagotuj piwo. Dodaj mięso , cebulę z grzybami i duś aż do miękkości podlewając od czasu do czasu wodą spod grzybów

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

gulaszdziczyznadzik

Komentarze

Podobne przepisy

żebra

Dodane przez: Kasja1986

Pieczone żeberka z dzika

Pyszne soczyste żeberka z dzika...

żeberka z dzika

Dodane przez: Kasja1986

żeberka z dzika w miodzie

Pyszne chrupiące, a jednocześnie...

schab

Dodane przez: Kasja1986

wędzony schab z dzika

Uwielbiam smak domowych wędlin...

schabowy

Dodane przez: Kasja1986

Schabowe z dzika

Schabowe z dzika mają bardziej...

Gotowe pyszne mięsko z warzywami na talerzu

Dodane przez: stokrotka13

Dzik z warzywami

Wyśmienity przepis dla osób lubiących...

image-0vqc50q

Dodane przez: Alex M

Pieczeń z dzika z warzywami

Kolorowa pieczeń na obiad lub na...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE