PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Gulasz z dzikahttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0007/73/gulasz1.jpeg28484288http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/gulasz-z-dzika-1
1.
1. Marynata: Musztardę wymieszaj z octem,dodajemy resztę składników i dobrze ze sobą łączymy
2. Mięso oczyszczamy z błon. Wkładamy do pojemnika, dodajemy marynatę i całośc dobrze ze sobą łączymy. Odstawiamy do lodówki na minimum 4 godziny.
3. Grzyby moczymy przez 1 godzinę w 1 szkl wody.
4. Na patelni rozgrzewamy masło, mięso opruszamy mąką i smażymy na rumiano z każdej strony. Ściągamy mięso i na tym samym tłuszczu przesmażamy pokrojoną w półplasterki cebulę do momentu aż się zeszkli. Gdy to nastąpi dodajemy odsączone grzyby i smażymy kilka minut (3-4 min , wodę spod grzybów zostawiamy)
5. W rondlu zagotuj piwo. Dodaj mięso , cebulę z grzybami i duś aż do miękkości podlewając od czasu do czasu wodą spod grzybów
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze