15-minutowe babeczki czekoladowe

5 (3 ocen)

  • 15 min
  • Więcej niż 10 osób

Co dzieci lubią najbardziej? Babeczki !

  • 15 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • 250 ml mleka 3.2 %

    125 ml oleju rzepakowego

    1 jajko L

    2 łyżki kakao

    1 op cukru wanilinowego

    pół szklanki ksylitolu bądź cukru

    2 łyżeczki proszku do pieczenia

    2 szkl mąki pszennej

    100 g gorzkiej czekolady
Wystaw ocenę:

5 (3 ocen)

Zobacz również:

Babeczki Babeczki Muffinki

15-minutowe babeczki czekoladowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.W misce mieszamy mokre składniki.

    2. Do drugiej większej miski wsypujemy suche składniki. Powoli wlewamy składniki z 1 miski i całość mieszamy do połączenia składników.

    3. Czekoladę ( w opakowaniu) tłuczemy tłuczkiem do mięsa.I wsypujemy do ciasta i mieszamy.

    4. Blachę do muffinek wykładamy papilotkami , wlewamy ciasto do 2/3 wysokości. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni (góra-dół) i pieczemy 25 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować